skip to Main Content
Maassluis 010 591 19 80 of Vlaardingen 010 435 48 77

U kunt bij ons niet alleen terecht voor een volledige gebitsprothese maar ook voor aanmeten en vervaardigen van gedeeltelijke protheses. Een gedeeltelijke prothese kan alleen aangemeten worden door ons als de tandarts U tanden en kiezen gecontroleerd heeft en bleek dat de belasting van deze tanden en kiezen geen probleem zou opleveren.

Voor het vervaardigen van de partiële prothese is een nauw samenwerking tussen ons en uw tandarts. Uw tandarts is verantwoordelijk voor Uw tanden en kiezen en wij van de partiële prothese.

Als U enkele gebitselementen mist, kunnen we de ontstane gat op verschillende manier opvullen met het aanmeten van een partiële prothese of een frame.

Kunststof plaatprothese met of zonder haakjes

De kunststof plaatprothese wordt volledig van kunststof gemaakt. De plaats waar u enkele tanden mist vormt het kunststof deel een afsteunend zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. Indien het houvast van de kunststof plaatprothese tegenvalt dan kan deze uitgevoerd worden met twee of meer gebogen ankers (haakjes) rond bestaande tanden zodat deze de plaatprothese meer retentie geven.

De frameprothese

De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt van een sterke chroomkobalt legering of van titanium gegoten en is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en ankers rond uw eigen tanden.

Back To Top