skip to Main Content
Maassluis 010 591 19 80 of Vlaardingen 010 435 48 77

Volledige gebitsprotheses

Tanden en kiezen zijn erg belangrijk bij het eten en het spreken, maar ook voor uw uiterlijk, de eerste aanblik. Als de tanden en kiezen van uw natuurlijke gebit verloren zijn gegaan, is er nog maar één manier om de functie en het uiterlijk daarvan te herstellen, namelijk het vervaardigen van een kunstgebit.

Tandprothetische Praktijk Lenti meet niet alleen uw gebitsprothese aan, maar overlegt ook met u over het type en het uiterlijk van uw nieuwe gebitsprothese. Daarbij adviseren wij u welk gebit het beste bij u past. Tenslotte is een kunstgebit altijd maatwerk, waarbij uw individuele wensen voorop staan. Tandprothetische Praktijk Lenti heeft een ruime sortering tanden en kiezen op voorraad. Vele variaties zijn dan ook mogelijk en kleur, vorm en zetting van de tanden worden in overleg met u uitgekozen. Het gaat er tenslotte om uw gebit een natuurlijke en frisse uitstraling te geven.

Implantaten

Gedurende het dragen van een gebitsprothese kunnen uw kaken slinken. Problemen met het functioneren van uw gebit kunnen het gevolg zijn. Moderne technieken maken het nu mogelijk om uw kunstgebit op implantaten goed vast te zetten. Een kunstgebit op implantaten wordt vaak geplaatst als u over het functioneren van een ‘normaal’ gebit klachten blijft houden.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel in de vorm van een titanium schroef die in de kaak wordt geplaatst waar vroeger tanden of kiezen zaten. Het is niet nodig de gehele kaak van implantaten te voorzien, veelal zijn twee tot vier kunstwortels voldoende om uw kunstgebit te bevestigen. In de meeste gevallen wordt een implantaatsysteem toegepast voor de onderkaak. Implantaten of kunstwortels voor de bovenkaak komen minder vaak voor.

Implantaten zijn klein, ongeveer net zo groot als een natuurlijke tandwortel. Als uw kaak geheel genezen is van de ingreep en het implantaat in het bot vastzit, biedt het implantaat houvast aan uw uiteindelijke kunstgebit.

Samenwerking met implantoloog

U begrijpt het, Tandprothetische Praktijk Lenti werkt nauw samen met de implantoloog om te kunnen beoordelen of het plaatsen van implantaten mogelijk is. Na het implanteren van de kunstwortels wordt de patiënt weer terugverwezen naar de tandprotheticus. Die vervaardigt het nieuwe kunstgebit dat nauwlettend aansluit op de kunstwortels. Kort gezegd krijgt de patiënt dus te maken met twee specialisten:
– de implantoloog voor het aanbrengen van de kunstwortels
– de tandprotheticus voor het aanmeten en vervaardigen van het nieuwe kunstgebit.
Bij Tandprothetische Praktijk Lenti vindt u beide specialismen onder één dak.

Partiële gebitsprotheses

Cariës en tandvleesafwijkingen zijn de voornaamste oorzaken van het verlies van tanden en kiezen. Pas na een positief bevonden evaluatie van de restdentitie (de tanden en kiezen die nog aanwezig zijn) is het zinvol om over te gaan tot het aanmeten van een gedeeltelijke of partiële prothese. Hiervan zijn er kunstharsprotheses met een metalen onderbouw; dit zijn frame-protheses of kunsthars-protheses met of zonder haakjes. Dit noemen wij partiële protheses.

Back To Top