skip to Main Content
Maassluis 010 591 19 80 of Vlaardingen 010 435 48 77

Om allerlei verschillende redenen  kan het voorkomen dat u afscheid moet nemen van uw eigen tanden en kiezen. Het is iets heel ingrijpends en waarschijnlijk  ziet U al jaren tegen op .

Tanden en kiezen zijn uiterst belangrijk onderdeel voor uw uiterlijk en voor de eerste aanblik. Uw eerste prothese is dan ook de belangrijkste prothese waarmee U zal moeten leren praten, eten en esthetisch verantwoord uitzien. Na uw eerste bezoek bij ons kunnen wij de mogelijkheden bespreken en  U verwijzen naar de tandarts/kaakchirurg voor advies. Als er wordt besloten om uw tanden en kiezen trekken, maken wij van te voren voor U een immediaat -nood – prothese.

Het gebitsprothese wordt gelijk na het trekken geplaats zodat U geen moment zonder tanden hoeft te lopen. Na het trekken van de gebitselementen begint het slink proces van Uw kaak: uw kaak krimpt en zal een ruimte ontstaan tussen de prothese en uw kaak. De prothese zal los komen en U zal een hoop ongemak ervaren. Het slinken van uw kaak is het eerste paar manden het sterkst. De ongemakken kunnen we verhelpen met het aanpassen van uw prothese aan de nieuwe situatie, pijnlijke plekken weghalen  en/of opvullen van uw gebit zodat het weer aan de kaak aansluit en zijn zuigkracht behoudt.

De prothese die geplaatst wordt direct na de extracties is een tijdelijke prothese. Uw definitieve prothese kan  pas na een aantal maanden aangemeten  worden omdat uw kaak nog zal slinken (resorberen). Uw definitieve prothese zullen wel in nauw overleg met uw aanmeten. Daarbij adviseren wij U welk gebit bij U het best past: kleur, vorm zetting van de tanden worden in overleg met U uitgekozen.

Het gaat er tenslotte om Uw gebit een natuurlijke en frisse uitstraling te geven.

Back To Top