Een kunstgebit moet esthetisch goed uit zien en comfortabel aanvoelen waarmee U makkelijk kan eten en praten. Als Uw gebit niet meer goed past, pijnlijk aanvoelt of meermaals gerepareerd is, dan kunt U in onze 2 vestigingen in Vlaardingen en Maassluis ons terecht voor advies, reparatie, opvullen of voor een nieuwe kunstgebit. Het grote voordeel voor U is dat wij ons allemaal onder een dak bevinden en snel en secuur kunnen handelen om een zo goed mogelijk product af te leveren.
De behandeling voor een nieuw kunstgebit bestaat uit 6 afspraken
1. Intake gesprek en eerste afdruk
Na het opnemen van uw gegevens, bespreken Uw wensen en wordt een afdruk gemaakt van beide kaakdelen. Aan de hand van de afdrukken worden speciale lepels gemaakt voor U.
2. Definitieve afdruk
Met de speciaal voor U gemaakte lepels worden precisie afdrukken gemaakt van uw kaak. Hiermee worden de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe prothese vastgelegd.
3. Beetbepaling
Met de beetbepaling kunnen we zien hoeveel ruimte er in de mond aanwezig is voor de prothese en hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan. Wij overleggen Uw esthetische wensen en bepalen samen de kleur, vorm en zetting van de tanden. U kunt een familielid mee te nemen om samen met U Uw wensen te bespreken.
4. Pasfase
Wij controleren of de tanden mooi in Uw mond staan en bij U passen en de kiezen goed op elkaar sluiten. De tanden en kiezen zijn nog in de wasplaatje waardoor veranderingen zijn makkelijk aan te brengen.
5. Plaatsen van de prothese
De gebitsprothese is klaar voor U. Na het plaatsen controleren wij of U tevreden met de esthetische resultaat en worden de eventuele pijnplekjes weggehaald. Ook uw spraak wordt gecontroleerd.
6. Nazorg
U heeft een nieuw gebitsprothese gekregen maar U zal snel merken dat dit niet meteen lekker zit. Het is niet alleen nieuw maar vooral anders wat U gewend bent. Een nieuw kunstgebit kan in het begin pijnlijk en onwennig aanvoelen. Het kan strak tegen Uw kaken zitten en op sommige plaatsen misschien te strak. Daardoor kunnen pijnlijke plekken ontstaat. Met kleine correcties kunnen wij Uw gebit aanpassen en uw pijn wegnemen. Vijl of schuur nooit zelf aan uw nieuwe gebitsprothese!
Onderhouden van uw kunstgebit
Het is het beste voor uw kaak om de prothese voor het slapen uit te doen. Vindt U het niet een prettig idee om zonder uw gebit te slapen doet U in ieder geval ow onder gebitsprothese uit. Op die manier krijgt uw kaak de nodige rust.
Schoonmaken
U moet regelmatig Uw gebitsprothese schoonmaken anders blijven er voedselresten achter op uw kunstgebit maar ook onder. Als die niet worden verwijderd kan uw tandvlees gaan ontsteken.
U kunt het best schoonmaken met de speciale borstel die U meegekregen heeft en wateren zeep. Geen tandpasta gebruiken, die schuurt te veel. Als er te veel aanslag op het kunstgebit vormt, kunt U het gebit een nacht lang in de prothese bakje met keukenazijn leggen. Volgen dag kunt U het aanslag afborstelen. Let goed op dat tijdens het schoonmaken het gladde kunstgebit niet uit uw
handen valt en breekt. Gebruik nooit bleekwater of schuurmiddelen.
Niet alleen het kunstgebit moet worden schoongemaakt maar ook het tandvlees waar uw kunstgebit op rust. U kunt met een zachte tandenborstel uw kaak masseren eventueel met tandpasta.
Uw kaak verandert met de tijd wat u in de eerste instantie niet opvalt. Als U regelmatig terugkomt voor controle kunnen we uw prothese indien het nodig is aanpassen. Wij controleren ook of Uw hele mond nog goed gezond is. Vooral bij mensen die al een te lange tijd een slecht passen kunstgebit dragen kunnen vervelende mondafwijkingen ontstaan.